Kosten, informatie en tips over spouwisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Enverifoam is een isolatiemateriaal dat vaak als milieuvriendelijk alternatief voor purschuim naar voren wordt gebracht. Het idee er achter is hetzelfde: het wordt vloeibaar in de spouw gegoten, zet daarna uit en wordt hard. Het bevat echter geen chemische stoffen, geen blaasmiddelen en er komen geen CFKs vrij bij het aanbrengen. Enverifoam wordt gebruikt voor het herstellen van de huidige isolatielaag en voor het isoleren van lege spouwmuren. De prijzen voor dit milieuvriendelijke isolatieschuim worden hier behandeld.

De kosten

Enverifoam is niet alleen milieuvriendelijker dan purschuim, het is ook goedkoper. Het heeft niet dezelfde isolatiewaarde als purschuim, maar deze is vergelijkbaar met die van de minerale wollen en EPS parels. Het grote voordeel van isolatieschuimen is dat ze uitzetten in de spouw en dus alle gaatjes, deukjes en scheurtjes opvullen. Het materiaal vormt zich exact naar de vormen van de spouw. We hebben de kosten en wat extra informatie over de meest gangbare spouwmuurisolatie materialen hier in één tabel samengevoegd. De btw en arbeidskosten zijn inbegrepen.

Spouwmuurisolatie Toelichting Prijs per m2
Enverifoam Milieuvriendelijk isolatieschuim, goede isolatiewaarde, ook voor smalle spouwen, vormt zich naar spouw 20 – €25
Purschuim Uitmuntende isolatiewaarde, dicht alle kieren en gaten, niet recyclebaar, duur, ook voor smalle spouwen. 25 – €35
EPS parels Bolletjes van piepschuim, veel gebruikt bij smalle spouwen, ongevoelig voor vocht, volledig recyclebaar. 20 – €30
Minerale wol Vlokken van glaswol (soms ook steenwol), goede prijs, thermische- en akoestische isolatie, waterbestendig. 15 – €25
  • De goedkoopste optie: je betaalt het minste voor je isolatiewerkzaamheden met Enverifoam als je een smalle en schone spouw hebt. Er hoeven geen extra werkzaamheden worden uitgevoerd en de klus voorloopt voorspoedig. De prijzen voor spouwmuurisolatie met Enverifoam beginnen bij €20 per vierkante meter.
  • Gemiddelde prijzen: in de meeste gevallen zal je wat meer betalen. Je spouw is breder, er moeten kleine reparatiewerkzaamheden aan je gevel worden uitgevoerd, er moeten enkele cementbaarden worden verwijderd. Gemiddeld gezien betaal je voor isolatie met Enverifoam daarom €25.
  • De duurste optie: het goede nieuws is dat Enverifoam gebruikt kan worden om huidig isolatiemateriaal aan te vullen of te herstellen. Je hebt dan verder dus geen kosten aan het verwijderen ervan. In uitzonderlijke gevallen zal dit materiaal wel zo verouderd en verpulverd zijn dat het toch beter is om het eerst uit je spouw te laten halen voordat deze geïsoleerd kan worden met Enverifoam. Inclusief deze werkzaamheden worden de kosten verdubbeld.

De prijsopbouw

De totale uitgaven die je hebt aan spouwmuurisolatie met Enverifoam bestaan uit materialen, arbeidskosten en voorrijkosten. Omdat Enverifoam zelf niet erg duur is en de werkzaamheden zijn niet erg arbeidsintensief, zijn de kosten evenredig verdeeld. Materialen nemen daarom 50 procent van de uiteindelijke kosten in beslag, de arbeidskosten 45 procent en de voorrijkosten 5 procent. Je bespaart door op zoek te gaan naar goede prijzen voor Enverifoam en specialisten te vergelijken die dit aanbieden.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Door te kiezen voor Enverifoam heb je over de belangrijkste prijsbepalende factor al een beslissing gemaakt. Het materiaal is de grootste bijdrager aan de prijs die je betaalt. De volgende factoren spelen ook een rol.

  • De dikte van je spouw: hoe dikker je spouw, hoe meer materiaal er nodig is per vierkante meter. De prijs zal dus omhoog gaan als je spouw breder is. De besparingen worden er ook beter van, want een dikke isolatielaag levert meer besparingen op dan een dunne.
  • Het isolatiebedrijf: verschillende bedrijven hanteren verschillende prijzen. Voordat je klakkeloos de goedkoopste kiest is het wel verstandig om even na te trekken waarom dit zo is. Is de garantieregeling goed? Hebben ze de juiste keurmerken en erkenningen? Zijn alle diensten en uitgaven bij de prijs inbegrepen?
  • De staat van de muren: het is altijd verstandig om je muren te laten repareren voordat je ze laat isoleren. In kleine scheurtjes en gaatjes kan vocht trekken en dat kan door een geïsoleerde spouwmuur veel minder gemakkelijk worden afgevoerd. Soms is het dus nodig om werk aan je muren te laten verrichten voordat je over kunt gaan op de spouwmuurisolatie.

Interessante bespaartips

Wil je besparen op je spouwmuurisolatie? Dan kan dat door een vergelijking te maken van specialisten én door de volgende tips toe te passen.

  • Regionale specialisten vergelijken: kijk tijdens je vergelijking voornamelijk naar regionale specialisten. Deze rekenen namelijk niet of nauwelijks voorrijkosten.
  • Een subsidie aanvragen: spouwmuurisolatie, in combinatie met een andere vorm van isolatie aan de schil van je woning, is gesubsidieerd. Je kunt bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland na dat de werkzaamheden zijn uitgevoerd een aanvraag doen en €5 per vierkante meter terugkrijgen.

Vergelijk offertes

Spouwmuurisolatie met Envirofoam is een aanzienlijk milieuvriendelijkere manier van isoleren dan purschuim. Tegelijkertijd is de prijs lager. Maak een vergelijking van regionale specialisten die dit materiaal aanbieden en je bespaart nog meer. Wij helpen je aan offertes voor je vergelijking, zodat het maken van een keuze het enige is wat je zelf nog moet doen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe herken je een goede spouwisolatiespecialist?

September 24, 2020

Ook in het geval van spouwmuurisolatie zijn er vakkundige specialisten en bedrijven

Hoeveel gas gebruik je extra als je spouwmuur niet is geïsoleerd?

September 24, 2020

Er wordt vaak gezegd dat je met spouwmuurisolatie niet de beste isolatiewaarden