Kosten, informatie en tips over spouwisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Ook in het geval van spouwmuurisolatie zijn er vakkundige specialisten en bedrijven die minder kwalitatief werk leveren. Het is zaak dat jij uit alle bedrijven de beste spouwspecialist aanwijst. Het kan lastig zijn om die te vinden, omdat iedereen zichzelf natuurlijk als de beste naar voren brengt. Er zijn enkele manieren waarmee je een goede- van een minder goede specialist kunt onderscheiden. De onderstaande informatie helpt je bij het uitkiezen van de juiste vakman.

Endoscopisch onderzoek

Allereerst zal een goede spouwspecialist altijd een endoscopisch onderzoek doen van je spouwmuren. Wordt dit niet aangeboden, dan is het beter om niet met die specialist verder te gaan. Tijdens een endoscopisch onderzoek wordt gekeken of je spouw geschikt is voor de werkzaamheden en dat betekent dat deze geen vuil bevat, dat er geen cementbaarden of spouwankers aanwezig zijn en dat er geen oud isolatiemateriaal wordt aangetroffen. Is dit wel zo, dan kan de spouwmuur niet worden geïsoleerd voordat de problemen zijn verholpen. Zou je je spouwmuur isoleren zonder eerst een kijkje te hebben genomen aan de binnenkant, dan kan dit vochtproblemen of een slechte isolatiewaarde als gevolg hebben.

Garantieregeling

Een goede specialist zal je altijd een goede garantieregeling aanbieden. Dat doen ze niet alleen omdat ze jou willen helpen als er iets misgaat, maar ook omdat ze weten dat ze vakwerk verrichten en dat de kans dat er iets misgaat klein is. Een specialist die een goede garantieregeling aanbiedt gebruikt de beste materialen en methoden en is zeker van eigen kunnen. Een spouwspecialist die dit niet is of doet, zal met een goede garantieregeling te veel risico lopen dat ze worden teruggefloten. De garantieregeling is een duidelijke indicatie van kwaliteit en zelfvertrouwen. Deze verschilt vaak per isolatiemateriaal, maar een regeling van minder dan 10 jaar is eigenlijk niet meer acceptabel.

Erkenning van VENIN

De Vereniging voor Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland is de vakvereniging voor spouwmuurspecialisten. Als een bedrijf hierdoor erkend is, dan weet je dat deze aan de strenge eisen van de vakvereniging voldoet. Daarnaast krijg je bij erkende isolatiespecialisten voor je spouwmuurisolatie automatisch 10 jaar garantie. Er zijn ook andere redenen waarom een VENIN erkenning interessant is. De vakman wordt door de vakvereniging op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Een erkenning getuigt ook van een serieuze werkhouding en interesse in het vak. Een laatste voordeel als je voor een VENIN specialist kiest, is dat er een onafhankelijke geschillencommissie is waarvan je gebruik maakt als je tegen problemen aanloopt die je met je specialist niet op kunt lossen.

Keurmerken

Een ander bewijs van kwaliteit zijn keurmerken. Keurmerken zijn voor bedrijven wat insignes voor scouts zijn. Als je als isolatiebedrijf aan bepaalde voorwaarden kunt voldoen, en dus de test doorstaat, dan mag je een keurmerk voeren. Voor jou als consument vertelt een keurmerk je dus dat de specialist aan de eisen heeft voldaan, maar het is niet slecht om ook nog even na te trekken wat deze eisen precies zijn. Het ene keurmerk is namelijk serieuzer dan het andere en het ene keurmerk hanteert eisen die voor jou belangrijker zijn dan het ander. Enkele voorbeelden van bekende keurmerken voor spouwmuurisolatiebedrijven zijn de SKG-IKOB certificatie, de Insula Certificatie en het Isolatie Waarborg keurmerk. Standaard keurmerken voor bouwbedrijven zijn KOMO, VCA en BouwGarant.

Recensies van klanten

Een laatste manier om een goede spouwspecialist te vinden is door naar een onafhankelijke site te gaan en daar recensies van voorgaande klanten door te lezen. Een specialist bepaalt zelf welke recensies er op de eigen website getoond worden, maar de reacties op andere sites hebben ze niet in de hand. Kijk naar de positieve- en de negatieve verhalen. Bij de negatieve recensies ga je op zoek naar reacties van de specialist en de manier waarop ze hebben geprobeerd het probleem op te lossen. In je achterhoofd houd je altijd de gedachte dat mensen liever klagen dan iets goeds schrijven. De manier waarop een klacht wordt opgelost vertelt je veel over de werkhouding van de specialist.

Stappenplan vergelijking maken

Om een beetje structuur aan te brengen in alle punten die je moet beoordelen, is het een goed idee om meerder specialisten hierop te vergelijken. Het onderstaande stappenplan assisteert daarbij.

  1. Kies 3 tot 6 specialisten uit je regio die het soort spouwmuurisolatie aanbieden waarin jij bent geïnteresseerd.
  2. Neem contact met ze op en vraag ze om een offerte.
  3. Bepaal welke aandachtspunten voor jou belangrijk zijn (prijs, garantieregeling, keurmerken, erkenningen, recensies).
  4. Leg de offertes naast elkaar en werk ze punt voor punt af. Geef de specialisten eventueel een score tussen 1 en 5.
  5. De specialist met de hoogste score of met het beste aanbod voor de laagste prijs wint.

Vergelijk offertes

De offertes die je nodig hebt voor je vergelijking vraag je veel gemakkelijker aan via ons. Het enige wat je moet doen is je werkopdracht aan ons doorgeven en je ontvangt ze vanzelf. Voeg deze toe aan je vergelijking en je ziet al snel welke specialist het beste is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe herken je een goede spouwisolatiespecialist?

September 24, 2020

Ook in het geval van spouwmuurisolatie zijn er vakkundige specialisten en bedrijven

Hoeveel gas gebruik je extra als je spouwmuur niet is geïsoleerd?

September 24, 2020

Er wordt vaak gezegd dat je met spouwmuurisolatie niet de beste isolatiewaarden