Kosten, informatie en tips over spouwisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Knauf Supafil is mogelijk het meest gebruikte isolatiemateriaal voor spouwmuren in Nederland. Dat komt doordat het goedkoop is, een prima isolatiewaarde kan realiseren en het een aantal andere bijkomstige handige kenmerken heeft. Tegelijkertijd is het niet het materiaal waarmee je de beste resultaten boekt. Het wordt via gaten in de gevel je spouwmuur ingespoten en deze werkzaamheden zijn binnen een dag afgerond. De voor- en nadelen die aan een isolatiemateriaal verbonden zijn helpen je een keuze te maken. Je vindt deze, inclusief de kosten, hier voor Knauf Supafil.

De kosten

In de onderstaande tabel zie je duidelijk het verschil in prijs tussen Knauf Supafil en de andere materialen. Er is ook wat extra informatie gegeven over de kenmerken van de verschillende opties die je hebt. De bedragen in de tabel zijn allen inclusief btw. Ook de arbeidskosten voor de specialist zijn inbegrepen.

Soort spouwmuurisolatie Toelichting Prijs per m2
Knauf Supafil Vlokken van glaswol, goede prijs, thermische- en akoestische isolatie, waterbestendig. 15 – €25
EPS parels Bolletjes van piepschuim, veel gebruikt bij smalle spouwen, ongevoelig voor vocht, volledig recyclebaar. 20 – €30
Purschuim Uitmuntende isolatiewaarde, dicht alle kieren en gaten, niet recyclebaar, duur, ook voor smalle spouwen. 25 – €35

De voordelen van Knauf Supafil

De prijs van Knauf Supafil is al een groot voordeel waardoor dit ook het meest gekozen materiaal is voor isolatiewerkzaamheden aan bestaande spouwmuren. Daar houdt het niet mee op. Het onderstaande lijstje vertelt je waar je nog meer van profiteert als je dit materiaal uitkiest.

  • Goede isolatiewaarde: Knauf Supafil heeft een isolatiewaarde die gelijk is aan of soms zelfs beter is dan die van EPS parels. Zoals al even aangegeven is het niet de beste isolatiewaarde die je kunt realiseren, maar voor de prijs krijg je erg veel waar voor je geld. Vooral als je spouw wat dikker is zal je de besparingen duidelijk merken.
  • Geluiden isoleren: Knauf Supafil is glaswol en dat is een materiaal met een erg goede akoestische isolatiewaarde. Akoestische isolatie is bij gevelmuren een erg fijne bijkomstigheid. Geluiden van buitenaf van verkeer, spelende kinderen of werkzaamheden worden aanzienlijk beter tegengehouden. Dat creëert een boel rust in huis.
  • Brandklasse A1: Knauf Supafil heeft brandklasse A1 gekregen. Dat is de meest brandveilige score die een materiaal kan krijgen. Het houdt in dat Knauf Supafil onbrandbaar is. Uiteraard gaan we ervan uit dat dit niet gebeurt, maar in het geval van brand zullen je gevelmuren de voortgang aanzienlijk vertragen.
  • Waterafstotend: Knauf Supafil neemt geen water op en is waterafstotend. Dat houdt in dat het in vochtige ruimtes zoals de spouw niet gaat schimmelen en dat het materiaal niet verzwaart als het nat wordt. De isolatiewaarde is constant tijdens de gehele levensduur. Het is wel verstandig om je gevelmuren te laten repareren indien nodig, voordat het isolatiemateriaal wordt geplaatst. Kan hier vocht intrekken, dan is dat vocht bij een geïsoleerde muur veel gemakkelijk af te voeren.
  • Duurzaam: een laatst erg belangrijk voordeel is dat Knauf Supafil en glaswol in het algemeen als het meest duurzame isolatiemateriaal worden gezien. Dat komt doordat het gemaakt wordt van gerecycled glas, bij de productie komen geen schadelijke stoffen vrij, het heeft een isolatiewaarde, gaat erg lang mee en kan volledig worden gerecycled. Voor een duurzame isolatiemethode heeft een milieuvriendelijk materiaal vaak voorkeur.

De nadelen van Knauf Supafil

De voordelen van glaswol en Knauf Supafil spreken eigenlijk voor zich. Er zijn uiteraard ook altijd een aantal nadelen te bedenken en deze moeten ook bespreekbaar worden gemaakt.

  • Niet de beste resultaten: de isolatiewaarden van Knauf Supafil en EPS parels zijn gelijk, maar vergeleken met purschuim zijn deze minder. Je hebt in de spouw nu eenmaal maar beperkt ruimte en wil je deze ruimte zo optimaal mogelijk benutten, dan is purschuim de beste optie.
  • Een groter boorgat nodig: de vlokken glaswol zijn groter dan de EPS parels. Dat betekent dat er ook een groter boorgat nodig is om ze in te blazen. Deze wordt op de kruising van de voegen gemaakt, waar het meeste ruimte is. Uiteraard wordt dit gat naderhand weer gedicht en je ziet er daarna niets meer van. Heb je smalle voegen, dan kan het boorgat wel een probleem opleveren. Bij purschuim is het boorgat dat wordt gemaakt het kleinste.
  • Alleen voor dikkere spouwen: heeft jouw spouw een dikte van onder de 5 centimeter? Dan is isolatie met Knauf Supafil niet mogelijk. EPS parels zijn dan een logisch alternatief. Knauf Supafil kan alleen bij bredere spouwen worden ingebracht.

Vergelijk offertes

Knauf Supafil is een uitstekende keuze voor spouwmuurisolatie. Het is goedkoop, heeft een goede isolatiewaarde en is het meest duurzame materiaal van dit moment. Daarnaast levert het ook een goede akoestische isolatie op. Vraag bij ons offertes aan bij specialisten uit jouw regio die isolatie met Knauf Supafil aanbieden, en je kiest hier zelf gemakkelijk het beste aanbod uit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe herken je een goede spouwisolatiespecialist?

September 24, 2020

Ook in het geval van spouwmuurisolatie zijn er vakkundige specialisten en bedrijven

Hoeveel gas gebruik je extra als je spouwmuur niet is geïsoleerd?

September 24, 2020

Er wordt vaak gezegd dat je met spouwmuurisolatie niet de beste isolatiewaarden