Bespaar tot wel 30%

Kosten Knauf Supafil

Glaswol is meestal de eerste materiaalkeuze bij spouwmuurisolatie. En dan wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van Knauf Supafil. Dit zijn vlokken glaswol die de gevel in worden gespoten en die daar dan een isolatielaag vormen. Om je spouw met Knauf Supafil te laten vullen moet deze minimaal 5 centimeter diep. Knauf Supafil is ook het goedkoopste isolatiemateriaal dat je kunt kiezen. Het is dus niet vreemd dat het een bijzonder populaire vorm van isoleren is. De prijzen worden hier onder de loep genomen.

De kosten

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien beginnen de kosten voor spouwmuurisolatie met Knauf Supafil bij €15 per vierkante meter. Dit is voor smalle spouwen, waarbij minder isolatiemateriaal nodig is. De prijzen voor de andere materialen zijn ook toegevoegd en wat extra informatie ter vergelijking. Deze bedragen zijn allen inclusief btw en arbeidskosten.

Soort spouwmuurisolatie Toelichting Prijs per m2
Knauf Supafil Vlokken van glaswol, goede prijs, thermische- en akoestische isolatie, waterbestendig. 15 – €25
EPS parels Bolletjes van piepschuim, veel gebruikt bij smalle spouwen, ongevoelig voor vocht, volledig recyclebaar. 20 – €30
Purschuim Uitmuntende isolatiewaarde, dicht alle kieren en gaten, niet recyclebaar, duur, ook voor smalle spouwen. 25 – €35
  • De goedkoopste optie: je betaalt het laagste bedrag voor spouwmuurisolatie met Knauf Supafil als je spouw smal is en als er geen voorbereidende werkzaamheden nodig zijn. Soms moet oud isolatiemateriaal of puin worden verwijderd. Ook cementbaarden en spouwhaken kunnen problemen veroorzaken. De prijs die je minimaal betaalt voor de werkzaamheden is €15 per vierkante meter.
  • Gemiddelde prijzen: je zult waarschijnlijk iets meer kwijt zijn, omdat je spouw dikker is of omdat deze eerst moet worden voorbereid op de werkzaamheden. Gemiddelde kosten liggen rond de €20 per vierkante meter, wat nog steeds bijzonder goedkoop is voor een isolatiemaatregel. Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil is één van de goedkoopste manieren om een oppervlak van je woning beter te isoleren.
  • De duurste optie: in sommige gevallen zal je je gevelmuren eerst moeten repareren, of moeten er werkzaamheden in de spouw worden uitgevoerd. Voor het verwijderen van bestaande isolatiematerialen betaal je bijvoorbeeld €25 tot €30 per vierkante meter extra. In dat geval ben je meer kwijt, maar heb je daarna wel weer een goed isolerende gevel.

De prijsopbouw

De totale prijs die je moet betalen voor spouwmuurisolatie met Knauf Supafil kan worden opgedeeld in arbeidskosten, materialen en voorrijkosten. De arbeidskosten zijn laag, want het werk is niet arbeidsintensief. Ook de materialen zijn relatief goedkoop. De helft van de totaalprijs die je betaalt gaat daarom naar de materialen en 45 procent is voor arbeidskosten. Vervolgens zijn de voorrijkosten 5 procent van de totale prijs. Wil je op de kosten besparen, dan maak je een grondige vergelijking van specialisten in je omgeving. Zo vind je de beste prijs en vermijd je de voorrijkosten.

Factoren die de prijs beïnvloeden

Er zijn een aantal prijsbepalende factoren in het spel als je kiest voor isolatie met Knauf Supafil. En deze factoren hebben invloed op hoeveel je uiteindelijk betaalt. Het materiaal is dan een belangrijke keuze en door voor Knauf Supafil te kiezen betaal je de laagste prijs. Daarnaast zijn er nog enkele andere punten om over na te denken.

  • Het isolatiebedrijf: je zult merken dat niet alle isolatiebedrijven dezelfde prijzen vragen. Vaak komen deze wel aardig overeen, maar er zijn verschillen. Het is goed om je af te vragen waarom de ene specialist duurder is dan de andere. Wat krijg je terug voor het extra geld? Is dit een goede garantieregeling, zijn dit erkenningen en keurmerken of extra diensten?
  • Je gevelmuren: het kan verstandig zijn om eerst wat aandacht te besteden aan je gevelmuren. Als deze ergens lekken dan kan dit het isolatiemateriaal vochtig maken. Daarnaast kan vocht uit een geïsoleerde muur minder goed worden afgevoerd. Reparaties aan de gevelmuren kosten geld, maar leveren een beter resultaat en minder vochtproblemen op.
  • De dikte van de spouw: hoe dikker je spouw, hoe meer isolatiemateriaal er nodig is en dat betekent een hogere prijs. Maar tegelijkertijd is de isolatiewaarde die je kunt bereiken met een dikkere spouw hoger. Op de lange termijn bespaar je dan dus meer.

Interessante bespaartips

Door geld te proberen te besparen op je spouwmuurisolatie met Knauf Supafil verlaag je de terugverdientijd. En dat heeft weer het resultaat dat je de besparingen sneller in je eigen zak doet. Specialisten vergelijken uit je regio levert al een lagere prijs op. Dat die je ook met de onderstaande tips.

  • Kwantumkorting: specialisten geven kwantumkorting per vierkante meter als je een groter oppervlak aan kunt bieden. En dat doe je door naar je buren te stappen, vooral als jullie een gevelmuur delen. Bied je werkzaamheden gezamenlijk aan en de prijs per vierkante meter kan naar beneden.
  • Subsidies opzoeken: er zijn enkele subsidies voor het isoleren van de spouw met Knauf Supafil. De Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis is de grootste en om daarvoor in aanmerking te komen moet je ook een ander oppervlak laten isoleren. Sommige gemeenten en provincies steunen inwoners ook. Neem dus even de tijd om hiernaar op zoek te gaan.

Vergelijk offertes

Wij zijn er om jou in contact te brengen met goede vakmensen uit je omgeving en om jou te helpen de beste prijs te vinden voor je spouwmuurisolatie. Via ons vraag je gemakkelijk offertes op en maak je je eigen keuze.