Kosten, informatie en tips over spouwisolatie
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

HR++ PS schuimparels is een andere benoeming voor isolatieparels. Dit zijn bolletjes met piepschuim (PS staat voor polystyreen) die een HR++ isolatiewaarde hebben. Er zijn verschillende soorten schuimparels en dat heeft invloed op de prijs. Neopixels zijn bijvoorbeeld een variant. HR++ PS schuimparels is samen met glaswol en purschuim het meest gebruikte isolatiemateriaal voor spouwmuurisolatie. Alle informatie over de kosten die gepaard gaan met het inbrengen van HR++ PS schuimparels in je spouw vind je hier.

De kosten

HR++ PS schuimparels worden via gaten in de voegen van je spouwmuur naar binnen geblazen. Als deze vol is worden de gaten weer netjes gedicht. Uiteindelijk zie je er niets meer van. Omdat dit een niet arbeidsintensieve klus is die niet veel tijd in beslag neemt (minder dan een dag) is het ook een goed betaalbare vorm van isolatie. De prijzen voor HR++ PS schuimparels in vergelijking met de andere gangbare materialen zijn samengevat in het onderstaande overzicht. Dit is all-in, dus plaatsing en btw zijn inbegrepen.

Soort spouwmuurisolatie Toelichting Prijs per m2
HR++ PS schuimparels Bolletjes van piepschuim, veel gebruikt bij smalle spouwen, ongevoelig voor vocht, volledig recyclebaar. €20 – €30
Purschuim Uitmuntende isolatiewaarde, dicht alle kieren en gaten, niet recyclebaar, duur, ook voor smalle spouwen. €25 – €35
Minerale wol Vlokken van glaswol (soms ook steenwol), goede prijs, thermische- en akoestische isolatie, waterbestendig. €15 – €25
  • De goedkoopste optie: je kunt HR++ PS schuimparels al in je spouw laten aanbrengen voor bedragen die beginnen bij €20 per vierkante meter. Dit zijn standaard witte ronde bolletjes met een wat lagere isolatiewaarde dan sommige andere varianten. Deze prijs is voor smalle spouwen waar geen voorbereidende werkzaamheden aan hoeven te worden verricht.
  • Gemiddelde prijzen: waarschijnlijk zal je wat meer geld kwijt zijn. Als je een bredere spouw hebt, bijvoorbeeld, gaan de kosten omhoog. Dat levert je ook een betere isolatiewaarde op. De prijzen voor Neopixels beginnen bij €25 per vierkante meter. Dit zijn ovalen bolletjes waar grafiet aan is toegevoegd. Dat levert een betere isolatiewaarde op. Hoe beter het resultaat dat je wilt bereiken, hoe hoger de kosten.
  • De duurste optie: moeten er nog werkzaamheden aan je spouw worden uitgevoerd, zoals reparaties of het verwijderen van afval, dan ben je het meeste geld kwijt. Ook als je de beste HR++ PS schuimparels kiest en een dikke spouw hebt, zal je wat meer moeten betalen. Voor het verwijderen van oud isolatiemateriaal betaal je ca. €25 per vierkante meter extra.

De prijsopbouw

Het is altijd informatief om te kijken hoe de prijs voor een klus is opgebouwd. En bij spouwmuurisolatie met HR++ PS schuimparels bestaan de kosten uit materialen (50%) en arbeidskosten (45%). Er is dan nog 5 procent over voor de extra kosten, zoals voorrijkosten. De verdeling arbeidskosten en materialen is dus gelijk. Dat betekent dat je veel kunt besparen door een vergelijking te maken van specialisten in je regio. Zoek deze zo dichtbij mogelijk zodat je de 5% voorrijkosten bespaart.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs voor je HR++ PS schuimparels is afhankelijk van een aantal factoren waar je in sommige gevallen zelf een beslissing over maakt. Dat betekent dus dat je met de juiste keuzes de prijs kunt beïnvloeden.

  • Het materiaal: je hebt al gekozen voor HR++ PS schuimparels en dit is niet het goedkoopste materiaal. Glaswol is goedkoper en heeft dezelfde isolatiewaarde. Heb je een smalle spouw, dan is glaswol geen optie en zijn HR++ PS schuimparels een logisch alternatief. Binnen deze groep heb je ook nog keuzes te maken. Neem je standaard parels, Neopixels of een andere variant? Let dan ook op de lange termijn en de mogelijke besparingen die je ermee gaat maken.
  • Je eigen omstandigheden: de dikte van de spouw, de staat van de spouw (puin, cementbaarden, spouwhaken) en de gezondheid van je gevel zijn allemaal prijsbepalend. Zo zie je hoeveel materiaal er nodig is en hoeveel extra voorbereidend werk er moet worden gedaan.
  • De specialist: als laatste zal je zien dat verschillende specialisten ook verschillende prijzen vragen voor spouwmuurisolatie met HR++ PS schuimparels. De duurste specialist zal vaak een betere garantieregeling geven of extra diensten bij de prijs betrekken. Het is dus goed om te kijken wat de prijzen zijn, maar ook naar wat je ervoor terug krijgt. Zo kies je uiteindelijk het beste isolatiebedrijf uit voor jouw klus.

Interessante bespaartips

Een vergelijking maken van specialisten uit je eigen regio zal je al een leuke besparing opleveren. Met de onderstaande twee tips haal je nog meer van de totaalprijs af.

  • Vraag de buren: ga altijd even bij de buren langs, vooral als jullie een gevel delen, en vraag hen of zij ook interesse hebben in spouwmuurisolatie met HR++ PS isolatieparels. Voor een groter oppervlak zal de specialist de prijs per vierkante meter naar beneden doen.
  • Zijn er subsidies: ga bij je gemeente en provincie na of zij een subsidie hebben voor isolatiemaatregelen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis die spouwmuurisolatie dekt. Een voorwaarde is wel dat je het combineert met een andere vorm van isolatie.

Vergelijk offertes

Wij helpen je met het vinden van de beste specialist voor jouw klus. Geef je werkopdracht door en je zult snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes ontvangen van specialisten uit je omgeving.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Laatste nieuws

Hoe herken je een goede spouwisolatiespecialist?

September 24, 2020

Ook in het geval van spouwmuurisolatie zijn er vakkundige specialisten en bedrijven

Hoeveel gas gebruik je extra als je spouwmuur niet is geïsoleerd?

September 24, 2020

Er wordt vaak gezegd dat je met spouwmuurisolatie niet de beste isolatiewaarden