Bespaar tot wel 30%

Kosten Aminotherm

Purschuim is een bekende vorm van isolatieschuim, maar is niet erg milieuvriendelijk. Het kan niet gerecycled worden, in sommige gevallen komen er nog CFK’s vrij en het is een chemische stof. Ook al kun je met purschuim perfecte isolatiewaarden halen, om een duurzame maatregel uit te laten voeren met een niet duurzaam materiaal is tegenstrijdig. Daarom is er Aminotherm op de markt gebracht. Dit is een scheerschuim-achtig isolatiemateriaal dat net zoals purschuim vloeibaar wordt aangebracht en uitzet. Het grote voordeel van Aminotherm is dat het wel milieuvriendelijk is en dat het voor nieuwe- zowel als aanvullende isolatie gebruikt kan worden. Hier lees je over de kosten.

De kosten

De prijs die je betaalt om je spouwmuren te laten isoleren met Aminotherm is soortgelijk aan die van purschuim. Het is een reukloos materiaal dat alle kieren en gaten dicht en dat net zo lang mee zal gaan als je woning. Het wordt veel gebruikt om bestaande oude isolatie te herstellen of vervangen. We hebben de prijzen samengevat in het volgende schema. Je kunt ze vergelijken met de prijzen en kenmerken van de andere materialen op de markt. De btw en de arbeidskosten zijn hier al bij inbegrepen.

Spouwmuurisolatie Toelichting Prijs per m2
Aminotherm Isolatieschuim, goede isolatiewaarde, dicht alle kieren en gaten, recyclebaar, ook voor smalle spouwen, duur €25 – €35
Purschuim Uitmuntende isolatiewaarde, dicht alle kieren en gaten, niet recyclebaar, duur, ook voor smalle spouwen. €25 – €35
EPS parels Bolletjes van piepschuim, veel gebruikt bij smalle spouwen, ongevoelig voor vocht, volledig recyclebaar. €20 – €30
Minerale wol Vlokken van glaswol (soms ook steenwol), goede prijs, thermische- en akoestische isolatie, waterbestendig. €15 – €25
Huidige materiaal verwijderen De spouw wordt volledig gereinigd en voorbereid op het nieuwe isolatiemateriaal. €23 – €30
  • De goedkoopste optie: na een endoscopisch onderzoek zal de specialist bepalen of je spouw gereed is voor de werkzaamheden. Bevindt deze zich in goede staat en is hij niet erg breed, dan kun je Aminotherm laten aanbrengen voor prijzen die beginnen bij €25 per vierkante meter.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld gezien ben je vast wat meer geld kwijt. Als je spouw breder is, bijvoorbeeld, dan is er meer isolatiemateriaal nodig en gaat de prijs omhoog. Ook als er kleine werkzaamheden aan je spouw uitgevoerd moeten worden zal je wat meer kwijt zijn. Gemiddeld gezien kun je rekenen om €30 per vierkante meter.
  • De duurste optie: Aminotherm wordt ook veel gebruikt om de huidige spouwmuurisolatie mee te herstellen of vervangen. Vaak moet dit dan eerst uit de spouw verwijderd worden, omdat het verzakt is of verpulverd. Voor deze werkzaamheden ben je dan het meeste kwijt, maar wordt je spouwmuurisolatie wel volledig hersteld, voor goed. De duurste optie is het herstellen van je spouwmuurisolatie met Aminotherm en daarvoor betaal je minimaal €48 per vierkante meter.

De prijsopbouw

Isoleren met Aminotherm is duurder dan isoleren met een minerale wol of EPS parels omdat het materiaal duurder is. De werkzaamheden zijn niet erg arbeidsintensief en kunnen gewoon binnen een dag worden afgerond. De materialen nemen dan ook de grootste plek in van de totaalkosten en dat is 55 procent. De arbeidskosten zullen ongeveer 40 procent van je rekening innemen en de laatste 5 procent is dan voor de voorrijkosten. Besparen doe je dus het beste door specialisten die Aminotherm aanbieden met elkaar te vergelijken. Als je deze in je eigen regio zoekt, dan heb je ook met de voorrijkosten niets te maken.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De keuze voor Aminotherm is, zoals je in de tabel hebt kunnen zien, een prijsbepalende keuze geweest. De voordelen van dit materiaal zijn belangrijker dan de hogere prijs die je ervoor betaalt. Zo zijn er een aantal andere keuzes en factoren waarmee je te maken krijgt als je je spouwmuur laat isoleren met Aminotherm.

  • De dikte van de spouw: hoe dikker de spouw, hoe meer isolatiemateriaal er nodig is en hoe hoger de prijs. Echter, met een dikke spouw bereik je ook hogere isolatiewaarden en dat betekent betere besparingen op de lange termijn. Een brede spouw zal je initieel dus meer kosten, maar levert je later ook meer op.
  • De isolatiespecialist: er zullen kleine verschillen zijn in prijs tussen specialisten die isolatie met Aminotherm aanbieden. Dit heeft niet altijd te maken met de kwaliteit die ze leveren, maar meer met wat je voor de prijs terugkrijgt. Kies dus niet altijd voor de goedkoopste specialist, want dan loop je mogelijk een goede garantieregeling, vakwerk of extra diensten mis.
  • De staat van de gevelmuur: als je je spouw wilt laten isoleren, dan is het verstandig om je gevelmuren te controleren op gebreken. Zie je scheurtjes in stenen en voegen, dan is het beter om deze te laten herstellen. Een geïsoleerde muur ademt minder goed en ook al is Aminotherm een damp-open materiaal, vocht in de gevel zal minder gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. Het is beter om ervoor te zorgen dat je muur het niet kan opnemen.

Interessante bespaartips

We hebben al gezien dat je kunt besparen op Aminotherm isolatie als je specialisten uit je regio vergelijkt. Hier vind je nog twee tips om de prijs te verlagen.

  • Kwantumkorting: het is goed mogelijk dat je een gevelmuur deelt met één of twee buren. Door deze samen te laten isoleren heeft de specialist een groter oppervlak om mee te werken en gaat de prijs per vierkante meter naar beneden.
  • Subsidies: spouwmuurisolatie, in combinatie met minstens één andere isolatiemethode, wordt gesubsidieerd door de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis.

Vergelijk offertes

Geld besparen op je spouwmuurisolatie met Aminotherm begint bij ons. Vraag offertes aan en je vindt ongetwijfeld de beste deal.