Bespaar tot wel 30%

Kosten tempex korrels

Isolatieparels, EPS parels, korrels, tempex korrels, Neopixels; het zijn allemaal benamingen voor een isolatiemateriaal dat bestaat uit kleine bolletjes piepschuim. Deze kunnen op de meest onbereikbare plekken worden aangebracht en dat betekent dat zelfs een smalle spouwmuur of een lage kruipruimte ermee kunnen worden geïsoleerd. De korrels worden onder hogedruk ingespoten en blijven vervolgens liggen om voor een isolatielaag te zorgen. Bij spouwmuurisolatie zijn tempex korrels erg gangbaar. Dat komt voornamelijk door de veelzijdigheid ervan en van de betaalbare prijs. Hier lees je over wat die prijs is en vind je enkele handige bespaartips om de kosten voor je spouwmuurisolatie laag te houden.

De kosten

Tempex korrels zijn dus goed betaalbaar en multifunctioneel inzetbaar. Ze kunnen zelfs bij de smalste spouwen worden ingespoten en er is maar een klein boorgat nodig om dat mee te doen. De prijzen voor tempex korrels vind je hier, inclusief btw en de arbeidskosten.

Soort spouwmuurisolatie Toelichting Prijs per m2
Tempex korrels Bolletjes van piepschuim, veel gebruikt bij smalle spouwen, ongevoelig voor vocht, volledig recyclebaar. €20 – €30
Purschuim Uitmuntende isolatiewaarde, dicht alle kieren en gaten, niet recyclebaar, duur, ook voor smalle spouwen. €25 – €35
Minerale wol Vlokken van glaswol (soms ook steenwol), goede prijs, thermische- en akoestische isolatie, waterbestendig. €15 – €25
  • De goedkoopste optie: het is niet verstandig om geld te proberen te besparen op tempex korrels door de klus zelf te doen. Hier zijn machines voor nodig, gereedschappen en materialen die een isolatiespecialist zo bij de hand heeft. De goedkoopste optie is dus €20 per vierkante meter. Je krijgt dan standaard witte korrels met een prima isolatiewaarde. Hoe breder je spouw hoe meer materiaal er nodig is en hoe hoger de prijs per vierkante meter.
  • Gemiddelde prijzen: in de meeste gevallen kun je rekenen op een prijs van €25 per vierkante meter voor spouwmuurisolatie met tempex korrels. Dat is voor een goed isolatiemateriaal en een schone spouw van gemiddelde dikte.
  • De duurste optie: het kan zijn dat je spouwmuren eerst gerepareerd moeten worden, dat de spouw eerst moet worden schoongemaakt of dat de cementbaarden eerst moeten worden verwijderd. Voor deze en andere extra werkzaamheden betaal je uiteraard meer geld. Voor het succes van het uiteindelijke resultaat zijn ze wel noodzakelijk. Een specialist zal altijd eerst een endoscopisch onderzoek uitvoeren van je spouw om te kijken of deze geschikt is.

De prijsopbouw

De uiteindelijke prijs die je zult betalen voor je spouwmuurisolatie met tempex korrels bestaat uit voorrijkosten, arbeidskosten en materialen. Tempex korrels zijn niet duur en de werkzaamheden om ze aan te brengen zijn niet arbeidsintensief. Materialen nemen daarom 50 procent in van de totale kosten en de arbeidskosten zijn 45 procent. Er is dan nog 5 procent over en dat is voor de voorrijkosten. Als deze in rekening worden gebracht. De beste besparingen maak je als je een vergelijking maakt van specialisten uit je eigen omgeving. Je kiest dan de beste prijs en de voorrijkosten komen te vervallen.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het inplannen van de werkzaamheden zal je een aantal keuzes moeten maken en deze keuzes hebben invloed op de uiteindelijke prijs die je moet betalen. Bij tempex korrels heb je dan verscheidene mogelijkheden en de factoren die de prijs het meest beïnvloeden zijn hier opgesomd.

  • Het soort tempex korrels: het materiaal zelf is al een keuze die je moet maken, maar ook binnen de groep tempex korrels tref je verschillende opties aan. Zo zijn er de standaard witte ronde bolletjes en deze zijn het goedkoopste. Ze hebben ook een wat minder goede isolatiewaarde. Neopixels zijn een duurdere soort tempex korrels. Deze zijn ovaal en er is grafiet aan toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat de warmte weerkaatst wordt en dus voor een betere isolatiewaarde. Neopixels zijn ook duurder.
  • Het isolatiebedrijf: de prijzen bij verschillende specialisten variëren ook. En dat kan verschillende redenen hebben. Het ene bedrijf levert meer kwaliteit dan het andere bedrijf en dat zie je terug in de prijs. Ook worden er soms extra diensten inbegrepen bij de prijs en daar moet je ergens anders mogelijk apart voor betalen. Voor een goede garantie is ook veel te zeggen. Kijk dus niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat je ervoor terugkrijgt.
  • De dikte van de spouw: hoe dikker je spouw, hoe meer je kwijt bent per vierkante meter. Dat is ook logisch, want dan is er meer isolatiemateriaal nodig. De dikte van de spouw heb je zelf niet in de hand, dus deze factor is niet te beïnvloeden. Hoe dikker je spouw, hoe hoger de prijs, maar hoe beter de isolatiewaarde en dus de besparingen.

Interessante bespaartips

Specialisten vergelijken en de voorrijkosten vermijden; deze twee bespaartips zijn hier al behandeld. De volgende twee extra tips helpen je de kosten nog lager te houden.

  • Subsidies: ga je behalve spouwmuurisolatie ook een andere isolatiemaatregel uit laten voeren, dan kom je in aanmerking voor de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Vraag bij je gemeente en provincie ook altijd even over subsidiemogelijkheden.
  • Kwantumkorting: vooral als je in een rijtjeshuis of een 2-onder-1-kap woning woont, loop je even langs de buren om te vragen of zij ook interesse hebben in spouwmuurisolatie. Jullie delen een gevel, dus als jullie de werkzaamheden samen aanbieden dan krijg je een korting per vierkante meter voor een groter oppervlak.

Vergelijk offertes

Wil je ook je spouwmuren met tempex korrels laten isoleren? Vraag dan hier een aantal gratis en vrijblijvende offertes op en je kunt de werkzaamheden direct inplannen.