Bespaar tot wel 30%

Kosten Neopixels

Neopixels vallen onder de noemer EPS parels, ook wel isolatieparels of korrels genoemd. Deze bolletjes van piepschuim worden de spouw in gespoten totdat deze gevuld is en de muur dus een isolatiewaarde krijgt. Omdat er ook een lijm aan wordt toegevoegd, blijven ze goed op hun plek liggen en verschuiven of verzakken ze niet. Neopixels herken je direct door de grijze kleur. Zijn standaard EPS parels wit van kleur en rond, Neopixels bevatten grafiet en zijn ovaal. Het grafiet weerkaatst de warmte en door de ovale vorm passen ze beter in elkaar. Hier lees je alles over de kosten van Neopixels.

De kosten

Neopixels zijn €5 per vierkante meter duurder dan standaard EPS parels. De isolatiewaarde is ook beter, dus deze extra kosten verdienen zich terug door de besparingen die je maakt. De prijzen van Neopixels in vergelijking met de andere gangbare isolatiematerialen zijn in de onderstaande tabel samengevat. Deze zijn inclusief btw en gemiddeld als je het isolatiemateriaal laat inspuiten door een specialist.

Soort spouwmuurisolatie Toelichting Prijs per m2
Neopixels EPS parels waar grafiet aan is toegevoegd, grijs en ovaal, weerkaatsen warmte ook. €25 – €30
EPS parels Bolletjes van piepschuim, veel gebruikt bij smalle spouwen, ongevoelig voor vocht, volledig recyclebaar. €20 – €25
Purschuim Uitmuntende isolatiewaarde, dicht alle kieren en gaten, niet recyclebaar, duur, ook voor smalle spouwen. €25 – €35
Minerale wol Vlokken van glaswol (soms ook steenwol), goede prijs, thermische- en akoestische isolatie, waterbestendig. €15 – €25
  • De goedkoopste optie: het is niet verstandig om te proberen je Neopixels zelf de spouw in te spuiten. Dit wordt machinaal gedaan en er zijn materialen en gereedschappen nodig die je waarschijnlijk ook niet zomaar aanschaft. Minimaal betaal je voor het laten plaatsen van Neopixels €25 per vierkante meter geïsoleerde spouw. Dit is voor een smalle spouw die direct gereed is voor de werkzaamheden.
  • Gemiddelde prijzen: is je spouw wat breder en is er dus meer materiaal nodig om deze te vullen, dan betaal je uiteraard meer. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €27 en €28 per vierkante meter, maar zijn wel afhankelijk van je situatie. Hoe breder de spouw, hoe meer je betaalt per vierkante meter.
  • De duurste optie: een specialist zal eerst een endoscopisch onderzoek uitvoeren van je spouw. Er wordt dan gekeken naar de aanwezigheid van spouwhaken, cementbaarden en vervuiling. Moet je spouw eerst worden hersteld, dan ben je meer kwijt. Bevat deze bijvoorbeeld oud en vergruisd isolatiemateriaal, dan betaal je €30 per vierkante meter voor het verwijderen daarvan.

De prijsopbouw

Neopixels worden machinaal je spouw in gebracht. De klus is binnen een dag gedaan en niet erg arbeidsintensief. Je betaalt voor materialen, arbeidskosten en vaak ook voorrijkosten. De materialen nemen in dit geval 55 procent van de totaalprijs in beslag en de arbeidskosten 40 procent. Betaal je voorrijkosten, dan zullen die 5 procent van je eindrekening innemen. Je bespaart dus het beste door specialisten die Neopixels aanbieden met elkaar te vergelijken. Doe je dit alleen met specialisten in je regio, dan komen de voorrijkosten ook te vervallen.

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijs die jij gaat betalen voor je Neopixels spouwmuurisolatie wordt door een aantal factoren beïnvloed. Zo ben je in staat om keuzes te maken die financieel verstandig zijn en die logisch zijn. Het volgende lijstje geeft aan wat de belangrijkste bepalers zijn voor de prijs. Het feit dat je Neopixels gekozen hebt, is hier al één van.

  • De specialist: er zijn verschillende specialisten die Neopixels aanbrengen in spouwmuren. Deze hanteren allen een enigszins andere prijs. Dat komt vaak doordat je bij de ene bepaalde extra diensten krijgt waar je bij een andere specialist extra voor moet betalen. De garantieregeling verschilt, bijvoorbeeld. Kijk dus naar de prijs en wat je ervoor terug krijgt, want anders kun je duurder uit zijn met een specialist die in eerste instantie goedkoper leek.
  • De staat van je spouw: naar aanleiding van een endoscopisch onderzoek zal de isolatiespecialist beoordelen of je spouw geschikt is voor spouwmuurisolatie. Is dit niet het geval, dan zal deze eerst moeten worden leeggehaald of er moeten reparaties aan je gevel worden uitgevoerd. Daar betaal je uiteraard meer voor.
  • De hoeveelheid materiaal: hoe meer materiaal er nodig is om je spouw te vullen, hoe hoger de prijs per vierkante meter. De dikte van je spouw heeft hier dus direct invloed op. Hier moet wel bij gezegd worden dat de prijs per vierkante meter juist naar beneden gaat als het oppervlak groter wordt. Denk er dus aan om je werkzaamheden samen met je buren aan te bieden, vooral als jullie een gevelmuur delen.

Interessante bespaartips

Kwantumkorting, een regionale specialist, vergelijkingen maken; het zijn allemaal voorbeelden van manieren waarop je op je spouwmuurisolatie kunt besparen. De onderstaande twee tips assisteren je om de prijs nog verder te verlagen.

  • Subsidies aanvragen: er zijn enkele gemeenten en provincies die inwoners aanmoedigen isolatiemaatregelen uit te voeren met als doel gasvrij te worden. Via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kom je in aanmerking voor de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis. Je moet dan je spouwmuurisolatie wel combineren met een andere maatregel.
  • De beste isolatiewaarde: besparen op de lange termijn kan ook als je een specialist kunt vinden die je spouw voor de laagste prijs per vierkante meter zo goed mogelijk kan isoleren. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe groter de besparingen per jaar. En kun je een lage prijs vinden, dan is de terugverdientijd direct ook korter.

Vergelijk offertes

Wil je ook Neopixels in je spouw laten aanbrengen? Dan helpen wij je bij het vinden van de beste prijs. Vraag offertes aan via onze vergelijkingstool en zo kies je vanzelf het beste aanbod uit.